de Blikken omgeving

Omgeving Kampeerboerderij "De Blikken"

De camping is rustig gelegen in de polder, ongeveer 1 km van het pittoreske dorpje Groede. Een landelijk dorpje met het mooiste historische hart van West Zeeuws-Vlaanderen.
Als u Groede bezoekt, mag u zeker het museumstraatje "Het Vlaemsche Erfgoed" niet voorbij lopen.

Op 3 km van de camping ligt het natuurgebied "De Blikken".
"De Blikken" is een natuurgebied van 45 hectare met voornamelijk water en vanuit de vogel kijkhut kunt u heel het vogelrijke gebied overzien.
Vanaf de Ringdijk loopt u tussen grondwallen en meidoornhagen onbespied naar de hut.

Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland en België

Onze camping ligt op 4 km van het strand. Langs heel de kust, van Breskens tot voorbij Cadzand, kan er gezwommen worden. Cadzand is een mooie badplaats en vooral bekend om zijn haaientanden. Die zijn daar zomaar langs het strand te vinden.. Niet ver van Cadzand bevindt zich het natuurgebied "Het Zwin".

Op nog geen 7 km, aan de monding van de Westerschelde ligt het vissersdorp Breskens. U kunt er een visje proeven, een bezoekje brengen aan het mooie winkelcentrum, het visserijmuseum of een strandwandeling maken.

Ook andere plaatsen in de omgeving zijn een bezoekje waard:
IJzendijke (museum en stadswallen), Retranchement, Sint Anna ter Muiden, Aardenburg, Oostburg (centrum van West-Zeeuws-Vlaanderen) en niet te vergeten Sluis met zijn vele winkels, terrasjes, het Belfort, de historische wallen, enz....

Vanaf Breskens kunt u met het fiets- voetveer Vlissingen en Walcheren bezoeken.

België is slechts een half uurtje met de auto. Een uitstapje naar de bekende badplaats Knokke of het prachtige Brugge of Gent is dan ook altijd de moeite waard.

Voor nadere informatie verwijzen we u graag naar de pagina 'Links'.

kust Zeeuws-Vlaanderen